Helgeritualer.

Jeg har et fast helgerituale, iallefall nå som Stian er på jakt stort sett i helgene. På lørdagene vasker jeg. Gjerne kun et rom, men da vasker jeg det omtrent sterilt. Tak, vegger, gulv og vinduer får gjennomgå. Jeg tømmer rommet for småting (skylder på at det er derfor det alltid er så rotete i stua, det er nemlig dit jeg plasserer alt) og fyller vaskebøtta mi med varmt vann og godluktene vaskemiddel før jeg kaster meg i det med musikken på full styrke. Da er jeg borte i min egen verden i flere timer før jeg plutselig er ferdig og det er gullende rent!

Igår var mannens jaktkamerat syk og uten bil kom han seg jo ingen steder. Han gikk i vegen for meg før jeg til slutt sendte han på et kjøpesenter for å kjøpe farsdagsgave til i dag. Da han kom hjem et par timer senere hadde jeg vasket både bad og kjøkken, men ingenting annet. Så han rister på hodet og sier "trodde du skulle rydde og vaske jeg", før han ler litt. Han skulle bare visst! (-:

På søndager derimot, går det litt saktere for seg. Da setter jeg meg i sofaen med en god kopp te og ser på en episode med den serien jeg har dilla på for tiden (akkurat nå går det mye i "royal pains", hvorfor har jeg aldri sett på det før? Slukt tre sesonger i løpet av de siste to ukene!) Når jeg ikke gidder mer går jeg inn på finn for å lete etter skatter, noen ganger er jeg blakk men bare titter, noen ganger leter jeg etter noe spesielt og noen ganger,som i dag, snubler jeg over noe jeg bare må ha, men aldri har tenkt over at jeg trenger!

Idag var det et gammelt kjøkkenbord. Et lite bord, med plass til max to personer. Hvor jeg ser for meg at et ungt par, som nå er på alder med oldemor (eller iallefall bestemor) satt og spiste frokost før mannen gikk på jobb og kona gikk på husmorskole. Bordet har en skuff, det har turkise bein og trehvit bordplate. Det har levd lenge, er slitt i kantene og er i overaskende god stand.  Og nå, etter å ha lett meg bort i et område hvor ingen har hørt om skilting er det mitt. Det står midt i stua foreløpig, jeg må rydde plass til det nemlig!

Før det nye bordet mitt kan settes på plass på det males. Det skulle i utgangspunktet få hvite bein og en mørk brunbeiset bordplate, men ved nøyere inspeksjon var det sparklet noen steder på plata. Så nå lurer jeg på om det skal bli helvhitt, eller kanskje ha hvit plate og en farge på beina, eller hvite bein og en farge på plata.  Vi får se, uansett blir det nok kjempebra!

Mitt bord ser nesten slik ut, er alt for mørkt til å ta bilde av det nå og annonsen er allerede tatt ned!  Om du vil kjøpe akkurat dette bordet du ser over kan du trykke på bildet, for da tas du til nettsiden som selger det, sånn siden man skal linke til sider hvor en finner bilder på nettet og sånn (-:

Hva er dine helgeritualer? OG, hvordan tror du bordet blir seende best ut?

Én kommentar

BRUNETTBLOGGEN

07.des.2011 kl.16:18

Ska vi följa varandra via bloglovin? :)

Skriv en ny kommentar

Cecilie Mikalsen

Cecilie Mikalsen

20, Hamar

Stort sett glad og snill, om jeg får det som jeg vil. Verdens kuleste barnehagetante by day, superhelt by night! Tøffeste superhelten du noen gang vil høre om. Ombestemmer meg like ofte som andre bytter sokker. Vimsete, distré og impulsiv når jeg føler for det. BlogglistenNorske blogger bloglovinfree counters

Kategorier

Arkiv

hits