Kostholdsendring eller livsstilsendring?

Da jeg bestemte meg for å satse seriøst på en lavkarbokosthold første gangen bestemte jeg meg også for å basere kostholdet mitt på det jeg kunne få tak i på mabutikken fremfor dyre produkter med navn jeg ikke kunne uttale fra helsekosten.

Nå, et år etter jeg startet første gangen sitter jeg her med johannesbrødkjernemel, to typer cocosa, sukrin og fiberhusk i kjøkkenskuffen. Jeg har ikke kjøpt stevia, proteinpulver eller andre rariteter andre ser på som en nødvendighet enda, og jeg er glad jeg bestemte meg for grønnsaker, egg og kjøtt (nå spiser jeg riktignok bare kylling og kalkunkjøtt, men likevel) i stedet for tilsetningsstoffer og kunstig fremstilte råvarer, for det meste iallefall.

Knekkebrødene er nå hjemmebakte i motsetning til butikkjøpte, og hver eneste ingrediens i dem kan kjøpes på kiwi som er 200 meter unna. Avokado er plutselig yndlingsingrediensen i matlaging og jeg prøver å få klemt den inn i stort sett alt jeg bruker av oppskrifter, fremfor å kun bli brukt i guacamole slik den ble kjøpt inn til før.

Sier ikke at alle bør, skal eller må legge om til et lavkarbokosthold. For å være ærlig følger jeg ikke akkurat konseptet særlig bra selv. Men jeg sier at ALLE har godt av å kutte ned på både salt og sukker i kosten sin. Og det gjøres lett ved å lage mat fra bunnen.Dette er noe mange om ikke alle kostholds- og ernæringseksperter sier.

Kroppen samler vann ved høyt inntak av salt. Er du en av de som er avhengig av taco på fredager? Tenk på hvor mye salt du sparer kroppen for ved å slenge sammen tacokrydder selv? Eller ved å bytte ut sukkeret med splenda, sukrin eller andre søtningsstoffer? En kan med fordel være forsiktig med disse også. Kroppen trenger jo ikke sukker, det er noe vi har tilført den og som den krever mer av. Tror ikke de krevde sukker på grøten i steinalderen, kanskje litt ekstremt eksempel men regner med at dere skjønner poenget.

Dette ble langt og jeg skal runde av nå, konklusjonen min er iallefall: Selv om du ikke går inn for et lavkarbo-, lavkalori eller annet type regulert kosthold går det an å tenke på hva en spiser. Sukker er gift for kroppen, salt er også farlig i lengden ved for høyt opptak. Jeg er for all del ingen ekspert, dette er meninger jeg som privatperson har bygget opp over tid

Hva mener du?


Jeg hadde forresten tilbragt hele døgnet mitt på kjøkkenet om det så slik ut! Tror jeg er forelsket6 kommentarer

Marthe Borge

04.jun.2011 kl.19:05

Ja det var et nydelig og stort kjøkken ; )

Martina.B

04.jun.2011 kl.19:18

Personlig lager jeg mandelmel fra bunden av, funker kjempefint og smaker veldig godt=) Ja skulle gjerne hatt sånn kjøkken selv^^

Cecilie Mikalsen

04.jun.2011 kl.19:39

Martina.B: Det gjør jeg og, og mandler får man kjøpt på kiwi! Derfor en lett tilgjengelig vare som jeg får kjøpt på en vanlig butikk (-:

liitamarita

04.jun.2011 kl.19:52

Høres bra ut :) Jeg spiser ikke lavkarbo, men jeg spiser en god del av det samme som deg og de samme "helsekost"produktene(det er no drit at ikke vanlige butikker tar det inn) og en haug med reint kjøtt. Holder meg unna sukker(for det meste, har en spisedag i ny og ned da). Og drikker ikke brus. Kosthold kunne nok forandret livet til mange som sliter med det ene og det andre og aldri finner ut hva som feiler dem, men heller aldri tenker på hva grandisen og den daglige sjokoaldeplata og potetgullposen!

Tuppelure

16.aug.2011 kl.13:39

Hviordan går det med dietten og helsa di?

Allergi og reumatismen?

Har noe blitt bedre?

Cecilie Mikalsen

27.aug.2011 kl.15:13

Tuppelure: Når jeg holder meg til dietten er alt mye bedre. Jeg sliter ikke med allergier eller vondter. Merker også forskjell på depresjoner, jeg trives bedre og har mer energi. Alt i alt passer det veldigveldig bra for min del med et lavkarbo-kosthold! (-:

Skriv en ny kommentar

Cecilie Mikalsen

Cecilie Mikalsen

20, Hamar

Stort sett glad og snill, om jeg får det som jeg vil. Førskolelærerstudent by day, superhelt by night! Tøffeste superhelten du noen gang vil høre om. Ombestemmer meg like ofte som andre bytter sokker. Vimsete, distré og impulsiv når jeg føler for det. BlogglistenNorske blogger bloglovinfree counters

Kategorier

Arkiv

hits