Likestilling i hjemmet

Begynte å tenke litt rundt dette med likestilling idag og da spesielt i hjemmet. Er vi så likestilt som vi sier vi er? Skifter damene hjul og skrur bil mens mannfolka står med en unge på armen og lager mat? Ikke hjemme hos meg iallefall!


Her i huset er det fruen (altså meg) som lager mat, vasker klær og holder rent. Joda, Stian lager seg mat om ikke jeg er sulten, men det blir gjerne slik at vi spiser samtidig og da lager jeg mat til begge to. Det er mulig dette er dumt, og jeg skal innrømme at jeg helst ser vi deler på ansvaret for slike ting. Dog vet jeg at det ikke blir gjort, og det ender gjerne med mye krangel fordi mitt eneste argument er at jeg syns vi skal dele på det fordi vi er likestilte. Da slenger han gjerne tilbake med spørsmål om jeg vil skifte dekk til vinteren eller reparere vaskemaskinen neste gang den går i stykker.

Han har jo et poeng, og når jeg nå går sykmeldt 60%av arbeidsuka ligger det litt i kortene at jeg rydder litt, vasker klær og styrer hjemmet mens mannen er på jobb. Hvor enn gammeldags det måtte være. Misforstå meg rett, han hjelper med helgevasken og når det kommer til støvsuging overlater jeg det til ham. Jeg og støvsugeren har nemlig et elsk/hat forhold; jeg elsker at den gjør rent, men hater at den ikke vil gjøre rent for meg! Liker den ikke, og ønsker meg en ny.

Jeg er helt for likestilling jeg, og skulle mer enn gjerne kunnet både skifte dekk, reparere vaskemaskinen når den er ødelagt og skru motor eller snekre. Sier ikke at ingen jenter kan det, men jeg kan det iallefall ikke! Dessuten syns jeg det er litt koselig, styre og stelle for mannen min. Lage mat til han kommer hjem fra jobb og vaske klær for han. Derfor har jeg konkludert med at selv om vi er likestilte på papiret, og har de samme mulighetene når det kommer til Jobb og utdanning tror jeg ikke vi er på langt nær likestilte når det kommer til husarbeid og slike sysler.

Jeg vil gjerne vite hvordan det er hjemme hos deg! Er det mannen eller kvinnen i huset som står for husarbeidet, hvem skifter dekk og hvem vasker klær? Deles ansvaret likt eller tar noen mer enn den andre? Er vi så likestilte som alle skal ha det til eller ligger vi i virkeligheten litt etter?

4 kommentarer

Phalene jenta

06.mai.2011 kl.15:55

Her hos oss er det jeg som vasker klær,støvsuger,rydder og diverse mens min kjære bytter dekk,og litt små plukk men vi deles påå lage mat det er koslig å lage mat sammen så div husarbeid er det jeg som tar. han jobber og jeg er litt hjemme hverende med sønnen vår og jobber litt på siden av.

Kari

07.mai.2011 kl.09:18

Her er det ingen dekk å skifte, så da er det bare husarbeidet som står igjen! Jeg vasker klær, rydder, støvsuger og vasker. Oppvasken og matlaging prøver vi å dele på, men det blir som oftest til at jeg gjør det også : p Pluss at jeg går fulltid skole og jobber. Ohoi, travle dager!

Cecilie Mikalsen

07.mai.2011 kl.11:02

Kari: Det blir gjerne sånn, har lagt merke til at det er sånn i mange hjem :p Er nok ikke så likestilte som vi skal ha det til ;p

Kari

07.mai.2011 kl.18:37

Heah nei, spørs det : p Tanken er god, men utførelsen er verre!

Skriv en ny kommentar

Cecilie Mikalsen

Cecilie Mikalsen

20, Hamar

Stort sett glad og snill, om jeg får det som jeg vil. Førskolelærerstudent by day, superhelt by night! Tøffeste superhelten du noen gang vil høre om. Ombestemmer meg like ofte som andre bytter sokker. Vimsete, distré og impulsiv når jeg føler for det. BlogglistenNorske blogger bloglovinfree counters

Kategorier

Arkiv

hits