Barnehagen.

Helt seriøst, når jeg får barn tror jeg ikke at jeg kommer til å klare å dra fra dem i barnehagen om de gråter! Ser barn i alle aldre som klamrer seg fast i mødre og fedre (og andre som bringer) og gråter så utrolig sårt.  Har så lyst til å ta dem på fanget og bare trøste dem alt jeg kan, noen ganger gjør jeg det også. Men som regel skygger jeg banen og lar mor&far gjøre det de kan best. Noen barn roer seg fort, andre barn bare gråter og gråter og gråter. Og Cessan, hun får like vondt inni seg hver eneste gang. Ikke alle barn er like tilitsfulle heller, og bruker laang tid på å bli kjent med de andre voksne enn de i sin nærmeste familie.

Dette er dog det eneste jeg ikke liker ved å jobbe i barnehage. For herregud, det liker jeg godt! Å se småbarna som lyser opp når man møter dem om morgenen. Entusiastiske "HEEIII" når noen kommer og masse vinking når noen drar. Små armer som strekker seg opp mot deg for å løftes opp eller få en god klem. Hjertet mitt smelter når de minste legger hodet på skulderen din og slapper av litt, å kunne stryke dem på ryggen til de nesten sovner for så å legge dem. Alle de morsomme grimasene og latteren som triller gjennom rommer når noe er moro.

Det er ikke bare drit å jobbe i barnehage, man får så mye igjen for det! Ja, greit, Man må skifte bleier på de minste, og noen ganger blir de syke. Men slik er det med alle, du trengte også bleier når du var liten, og du blir også syk. Er du ikke glad for at noen tar vare på deg? Eller for at noen tar vare på dine barn mens du tjener penger til å kunne ta gi dem hva de trenger? Omsorgsyrkene får mye ufortjent pes, men det er fordi folk bare ser på de negative sidene. Skal man se kun på det negative i alt er det igrunn bare å gi opp, da er ting bare fælt uansett hva man sier og gjør.


Hva mener du?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie Mikalsen

Cecilie Mikalsen

19, Hamar

Stort sett glad og snill, om jeg får det som jeg vil. Førskolelærerstudent by day, superhelt by night! Tøffeste superhelten du noen gang vil høre om. Ombestemmer meg like ofte som andre bytter sokker. Vimsete, distré og impulsiv når jeg føler for det. BlogglistenNorske blogger bloglovinfree counters

Kategorier

Arkiv

hits