Vi må ikke glemme

bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin

Maria Solheim og Hans Erik Dyvik Husby for kirkens bymisjon - Rom for alle

Høsten er her, og vinteren følger med stormskritt. Dagene blir kortere og nettene blir kaldere. For mange er høsten ensbetydende med depresjoner, mens for andre er det stearinbelysning og kos i armkroken som er assosiasjonen. Norge er verdens rikeste land. Noen har det bedre enn andre, og man kan dessverre ikke hjelpe alle. Vi gir tusenvis av kroner til andre land hvert år, men hva gjøres egentlig for å hjelpe til i vårt eget? Er det virkelig egen skyld om man ender på gata? Har vi rett til å se ned på dem som har det verre enn oss, og som kanskje ikke engang har et sted å bo? Vi mennesker er så utrolig fordomsfulle. Ja, jeg sier VI. Jeg er fæl selv, til å se en annen vei, lukke øynene og late som ingenting. Det skal jeg bli bedre på, det bør vi alle bli bedre på. Jeg kan sitte her og være faen så moralsk og politisk korrekt, men i stedet skal jeg bare stille et spørsmål.

Hva om det var deg som satt der, hvordan ville du følt det? Om du tok noen gale valg eller mistet jobben og plutselig ikke kunne forsørge deg og dine? Hva om DU ble nødt til å bo på gata?

7 kommentarer

Kari

30.okt.2010 kl.13:04

SV: Hahaha! Oppmerksomhetssyk, vennen? : D

JAAA! Besok min åsså plz, elsker dg <3<3<3<3333<33<33

bodil

30.okt.2010 kl.13:06

Så vaker sang. Er jo nesten umulig å tenke seg til et liv på gata, eller det å miste alt du har!

Cecilie Mikalsen

30.okt.2010 kl.13:13

bodil: Det er sant, men jeg er rimelig sikker på at jeg ikke hadde likt om folk sa det var min egen skyld og at jeg derfor ikke fortjente hjelp.

Kari

30.okt.2010 kl.13:14

SV: Haha : D

Kari

30.okt.2010 kl.13:19

Norge fokuserer alt for mye på ande land enn på sitt eget! Dette har plaget meg LENGE. Jeg vet ikke om du følger med på bloggen til Kristina Andersen, men hun skrev her en dag om fengsel VS. gamlehjem, og da fikk hun fram det at fengsler nå er mye bedre enn et gamlehjem. Helt sykt å tenke på igrunn! Norge gjør veldig mange feil, og fokuset ligger på en plass det ikke burde ligge.

Men ja, skjønner hva du mener. De på gata fortjener hjelp! ALLE gjør feil i løpet av livet sitt, problemet er bare konsekvensene. Det er ingen som sier at de på gata skal få servert alt på sølvfat fordi det er synd på dem, tvert imot! Men de burde få hjelp til å kunne arbeide seg oppover igjen. Og for å kunne arbeide seg oppover, trenger man tak over hodet og en jobb. That's it. Og tar man ikke den sjansen, så er det deres egen feil, men da har de da i hvert fall fått en sjanse.

Alt i alt: mindre fokus på krig og vrede i andre land, og mer fokus på vår fattigdom og våre kriser her i landet!

Cecilie Mikalsen

30.okt.2010 kl.13:21

Kari: AMEN TO THAT, SISTAH!

Anastassia

30.okt.2010 kl.13:40

Nei jeg vet ikke hva jeg hadde gjort vis det hadde skjedd meg. Jeg syns virkelig synd i alle som ender på gata og som tar gale valg. Det må jo være helt forferdelig. Alle de gangene jeg har vært i oslo så har jeg sett folk som sitter der å tigger å ja. Jeg får rett å slett vondt i hjertet mitt:/

Skriv en ny kommentar

Cecilie Mikalsen

Cecilie Mikalsen

19, Hamar

Stort sett glad og snill, om jeg får det som jeg vil. Førskolelærerstudent by day, superhelt by night! Tøffeste superhelten du noen gang vil høre om. Ombestemmer meg like ofte som andre bytter sokker. Vimsete, distré og impulsiv når jeg føler for det. BlogglistenNorske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits