Lavkarbobrød ala Cessan

En annen variant av det utrolig gode brødet du finner på Vidarius sin blogg. Min kjære er ikke like glad i store nøttebitter og masse dilldall i brødet som jeg er. Så jeg prøvde meg litt frem og klarte å koke isammen en slags loff, ikke noe man bør spise hver dag om man har et lavkarbokosthold, men en gang i blandt går nok helt fint.

Du trenger:

1 beger cottage cheese

1/5 dl  olje (jeg bruker solsikkeolje som gir litt smak)

5 egg

 

kjør dette sammen i en kjøkkenmaskin av noe slag, jeg bruker blenderen.

Deretter lager du en melblanding av følgende ingredienser.

 

6SS glutenmel

100g finhakkede nøtter (jeg bruker valnøtter og mandler)

3 ts johannesbrødkjernemel

3 ts fiberhusk

4ts sukrin

3 ts salt

3 ts bakepulver

4 SS soyamel

så mye solsikkefrø du ønsker, jeg bruker "en dæsj"

Vend alt godt sammen med en slikkepott og la det stå på benken og svelle i tjue minutter. Kle en brødform med bakepapir og fordel blandingen nedi (det er ganske klissete og tar en liten stund før man får teken på det, men det går!) Og sett inn i en forvarmet ovn på 180 grader. La stå i 25 minutter før du skrur ned varmen på 150 grader, la stå i enda 40 minutter før du tar brødet ut av formen og skrur varmen opp på 180 igjen. Brødet skal nå stå på rist uten både bakepapir og brødform. Dette er for å få en fin og god stekeskorpe, det skal forresten stå i 15-20 minutter.

Også er det bare å sette til kjøling på kjøkkenbenken og glede seg til å smake! Jeg pleier også å legge til ingredienser innimellom, i går hadde jeg i masse revet ost bl.a jeg har også brukt sprøstekt bacon. Bare fantasien setter grenser (-:

 


Dette er brødet jeg bakte i gårkveld, det er ikke helt gjennomstekt enda. Var nemlig noen som ikke klarte å vente til det var kjølt ned helt før vi begynte å spise av det. Men godt er det uansett

6 kommentarer

Miss0 - svensk tjej i Oslo

26.okt.2010 kl.11:06

Verkar gott! Kör själv mycket på LCHF :) Man kan fortsatt äta mycket gott fast man hoppas över pasta, mjöl osv :)

Hoppas du får en fin dag!

26.okt.2010 kl.11:37

Er du interesert i å tjene penger på bloggen din?
Det hele tar bare noen sekunder og du trenger ikke å oppgi kort-nummer eller noe.
Om du er interesert besøk bloggen min.
www.pengeblogg.blogg.no

Caroline

27.okt.2010 kl.18:38

Detta må æ jo bære prøve, så spennende ut å e jo på lavkarbo diett, men "savne" det å spise litt brød mat, så kanskje detta kan være ei slags erstatning før vanlig brød. Veldig masse av det som du har skrevet opp her på detta brødet e jo i et anna lavkarbo brød som æ har laga, å det syns ikke æ e nåkka godt, blir liksom litt mye frø i det.

Cecilie Mikalsen

27.okt.2010 kl.18:43

Caroline: var det kjæresten syns også, men det her smaker ikke stort. Noe jeg ser på som en fordel, det går ned på høykant her iallefall (-: det som er så fint med dette brødet er at det jeg har lagt ut er en grunnoppskrift. Så kan man legge til hva man selv ønsker (-:

Caroline

27.okt.2010 kl.18:53

Kor du finner sånne flotte oppskrifte?? Når æ søke rundt så finner æ ingen ting..

Har sett en eller anna plass at det e folk som spiser lavkarbo kake, å det hadde jo være greit å kunne lage en dag man har løst på sånn.

Cecilie Mikalsen

27.okt.2010 kl.19:31

Caroline: på vidarius.blogg.no finner du endel under "lavkarbo" ellers er lavkarbo.no en fin side til ideer. Men stort sett mikser og trikser jeg litt selv (-: loonesverden.blogg.no har også mange gode ideer (-:

Skriv en ny kommentar

Cecilie Mikalsen

Cecilie Mikalsen

19, Hamar

Stort sett glad og snill, om jeg får det som jeg vil. Førskolelærerstudent by day, superhelt by night! Tøffeste superhelten du noen gang vil høre om. Ombestemmer meg like ofte som andre bytter sokker. Vimsete, distré og impulsiv når jeg føler for det. BlogglistenNorske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits